Αποθέματα – Περφόρμανς/Πομπή για τον εορτασμό της επετείου από την ανακήρυξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Ένα έργο παραστατικών τεχνών και πολυμέσων της Τζένης Αργυρίου και του Βασίλη Γεροδήμου που αντλεί υλικό από τα εργατικά κινήματα και την πορεία των εργατικών διεκδικήσεων στην Ελευσίνα από τις αρχές του 20ου αιώνα, και έχει ως στόχο να αναδείξει την εργασία ως βασικό στοιχείο της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης της Ελευσίνας και τον εργαζόμενο άνθρωπο ως φορέα ανάπτυξης και πολιτισμού.

Το έργο εξελίσσεται σε δύο στάδια: ξεκινά με συμμετοχική αρχειακή έρευνα και καταλήγει σε μια δημόσια παράσταση/πομπή η οποία δημιουργείται και παρουσιάζεται με την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων της Ελευσίνας στις 11/11, ως το κεντρικό γεγονός των εορτασμών για τα 2 χρόνια από την ανακήρυξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Για τη σύνθεση του έργου οι καλλιτέχνες δημιουργούν έναν εφήμερο κοινωνικό χώρο – εργαστήριο από κοντέινερ στην παραλία της Ελευσίνας, στον οποίο πραγματοποιούν την αρχειακή έρευνα, συλλέγοντας ντοκουμέντα και μαρτυρίες από τους κατοίκους της Ελευσίνας και σχετικά αρχεία. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η παραστατική πομπή θα διαμορφωθεί με βάση αυτό το αρχείο, ενώ το οπτικοακουστικό υλικό θα χρησιμοποιηθεί για τη διαμόρφωση της εικαστικής και ηχητικής διάστασης της πομπής.

Πομπή: 11/11/2018 στις 19:00
Σημείο εκκίνησης: Θα ανακοινωθεί
Συμμετοχή: Ελεύθερη
Εργαστήριο: Παραλία Ελευσίνας – θέση “Φονιάς” – Κανελλοπούλου και Νικολαΐδου. Ο χώρος του εργαστηρίου θα λειτουργεί και ως έκθεση έως τις 18 Νοεμβρίου

20181111 | 19:00 - 21:00 @